Cum functioneazã

Apele uzate din casa dumneavoastră sunt colectate într-o fosă septică. Apele uzate provin din toalete, deșeuri casnice, cum ar fi dușul, mașina de spălat și multe altele.

Intrarea

Fosele septice sunt compuse din 2 compartimente. Primul compartiment, intrarea, este utilizat pentru a lăsa rezidurile organice să se scufunde și să se descompună.

descompunerea

Bacteriile anaerobe o descompun aici, după care substanțele organice originale sunt transformate în metan, dioxid de carbon, apă și nămoluri fermentate. Acest proces de putrefacție este denumit și „fermentație septică”. Se combină cu dezvoltarea gazelor și cu spumarea.

Degajarea

Lichidul rămas, care se află în partea de sus a primului compartiment, curge prin compartimentul 2 unde are loc „degajarea”. Procesul este continuat sub un debit mai mic decât în prima cameră.

ieșire

Apa reziduală rămasă se degajă apoi în sistemul de canalizare sau pe câmpul de scurgere. Este important ca prizele și ieșirile foselor septice să fie proiectate astfel încât evacuarea să fie sub nivelul crustei plutitoare și lichidul din puț să fie agitat cât mai puțin.